Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Tι βόμβα είναι αυτή

Tι βόμβα είναι αυτή

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου!

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την εξομολόγηση Μπαλτάκου που «έδωσε» ο Κασιδιάρης!
Αγωνία για τα σενάρια τριπλών εκλογών

Από τις κασέτες και τα ...
dvd που γνώρισε η πολιτική ζωή του τόπου από τη Μεταπολίτευση και μετά περάσαμε στις αναρτήσεις στο rutube (η ρωσική εκδοχή του YouTube), με πρωταγωνιστές τον παραιτηθέντα γενικό γραμματέα της κυβέρνησης (και στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά) Τάκη Μπαλτάκο και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Οσα αναφέρονται στο ολιγόλεπτο βίντεο που έχει «τραβηχτεί» εν αγνοία του κ. Μπαλτάκου (και φαίνεται ότι είναι μέρος ενός μεγαλύτερου) έπεσαν σαν βόμβα μεγατόνων, «γκρέμισαν» όσα σχεδίαζε να αποκομίσει η κυβέρνηση από τη συνεδρίαση του Eurogroup και του ECOFIN και προκάλεσαν σοκ στο Μαξίμου.
Η «εξομολόγηση» του Τάκη Μπαλτάκου αλλά και όσα ακολούθησαν άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και επανέφεραν το «ανεπιθύμητο» για πολλούς σενάριο των τριπλών εκλογών τον Μάιο.


Οπως με Καραμανλή

Την ίδια ώρα συνεργάτες του πρωθυπουργού (που πληροφορήθηκε τα τεκταινόμενα στη Βουλή ενώ βρισκόταν σε κομματική σύσκεψη στη Συγγρού) δεν απέκλειαν σενάρια συνωμοσίας παραπέμποντας σε όσα συνέβησαν την περίοδο του Κώστα Καραμανλή. «Δεν γνωρίζω το θέμα αλλά, αν είναι έτσι, ο κ. Μπαλτάκος δεν έχει καμία θέση στην κυβέρνηση» δήλωσε ο ταραγμένος από τις εξελίξεις ο Αντώνης Σαμαράς, όταν ενημερώθηκε για το υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδιάρης.

Το Μέγαρο Μαξίμου φερόταν να πνέει μένεα εναντίον του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης και η διαρροή που γινόταν ανέφερε μεταξύ άλλων:
-O κ. Μπαλτάκος κάποια στιγμή αυτονομήθηκε και έκανε προσωπικό παιχνίδι εν αγνοία και σε βάρος του πρωθυπουργού που τον εμπιστεύθηκε.
-O γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου δεν είχε καμία δουλειά να συνομιλεί στο γραφείο του με υπό δίωξη στελέχη της Χρυσής Αυγής.
-Η ουσία της υπόθεσης, η σύλληψη και η παραπομπή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες είναι δεμένη και δεν αλλάζει από τις απόψεις του κ. Κασιδιάρη και του κ. Μπαλτάκου.
-Το βίντεο τραβήχτηκε τον Οκτώβριο, έκτοτε ο φάκελος εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής εμπλουτίστηκε και στοιχειοθετήθηκε περαιτέρω.

Οι εξελίξεις πάντως από χθες είναι ραγδαίες, μια και η παραίτηση του κ. Μπαλτάκου δεν κλείνει το θέμα, καθώς πολλά ερωτήματα αναφύονται από όσα κατέγραψε η κρυφή κάμερα της συνομιλίας.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι στριμώχνει την κυβέρνηση σε πολλά επίπεδα, ενώ ρίχνει «βαριές σκιές» στη Δικαιοσύνη παρέχοντας στη Χρυσή Αυγή «επιχειρήματα».

Σε δικαστικό επίπεδο δεν αποκλείεται να κληθεί από τη Δικαιοσύνη ο κ. Μπαλτάκος για να καταθέσει ό,τι γνωρίζει για την υπόθεση αλλά και για τις αναφορές του, που αφήνουν ανοιχτό το θέμα παρεμβάσεων υπουργών σε δικαστικούς λειτουργούς.

Παράλληλα, το θέμα θα πάει και στη Βουλή, καθώς η αντιπολίτευση σκοπεύει να καλέσει τον κ. Σαμαρά για «εξηγήσεις» (με προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών;).
Τέλος, άγνωστο παραμένει εάν θα βγουν νέα παρόμοια βίντεο (αν υπάρχουν) που, όπως ισχυρίζονται από τη Χρυσή Αυγή, θα εμπλέξουν και άλλους, αφού ο «πόλεμος», όπως έλεγαν, μόλις ξεκίνησε!

http://www.dimokratianews.gr/c               Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου