Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ξεκίνησε η Οδύσσεια της Ανθρωπότητας;

Ξεκίνησε η Οδύσσεια της Ανθρωπότητας;

ΟΔΗΣΣΟΣ Μαύρη Θάλασσα 2 Μαΐου 2014

Οι πολεμικές επιχειρήσεις ήδη ενεργούνται και σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι. Άνοιξαν οι ¨πύλες¨ της αιματοκυλισμένης ανθρώπινης ιστορίας και ¨ξαναζωντανεύουν¨ οι άθλιοι δολοφόνοι των Εθνών. Φασίστες – Ναζιστές, πνευματικά απολειφάδια του ....
2ου Παγκοσμίου πολέμου καίνε ζωντανούς ανθρώπους στα καλά καθούμενα στην καρδιά της Ανατολικής Ευρώπης ενώ ταυτόχρονα ο ισλαμικός μεσαίωνας του θρησκευτικού φανατισμού δίνει ισοδύναμο εγκληματικό στίγμα στην Συρία με αποκεφαλισμούς και σταυρώσεις.

Οι αντίχριστες δυνάμεις θέλουν να κάνουν τον πλανήτη γη ένα τεράστιο θυσιαστήριο – βωμό και τα ανθρώπινα σφάγια να τα προσφέρουν ¨δώρο¨ στο επερχόμενο μέσα στην ιστορία ¨βδέλυγμα της ερήμωσης¨.

Ο εφησυχασμός της ¨πολιτισμένης Ευρώπης¨ πάει και τελείωσε. Το ρολόι της πάει πίσω στους προηγούμενους Παγκόσμιους Πολέμους.

Ο πόλεμος και η καταστροφή είναι προ των πυλών ενώ το Ευρωπαικό όνειρο ¨ονειρεύεται¨ να επιβάλλει νέους οικονομικούς μηχανισμούς δημοσιονομικής προσαρμογής για να ¨τιθασεύσει¨ τους λαούς .

Άραγε θα προλάβει νέα μνημόνια ή θα δει η Ευρώπη πολεμικά μνημόσυνα στην πόρτα της ; Ποιος μπορεί να σβήσει την πολεμική φωτιά που άναψε στην γειτονιά της;

Τα γεγονότα ομιλούν από μόνα τους. Ενδεικτικά…

¨Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια πυρκαγιά σε ένα κτίριο στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας όπου στεγάζεται ένα εργατικό συνδικάτο, μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα ανάμεσα σε υποστηρικτές της μεταβατικής κυβέρνησης του Κιέβου και φιλορώσους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αυτής. Η επιχείρηση ανακατάληψης στου Σλαβιάσκ από το στρατό της Ουκρανίας δεν ήταν αναίμακτη. Οι φιλορώσοι κατέρριψαν δυο ελικόπτερα με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους οι δυο Ουκρανοί στρατιωτικοί.¨ http://www.newsit.gr/

Στο μεταγενέστερο περιθώριο αυτών των δραματικών γεγονότων έχουμε και μία συνάντηση κορυφής.

Ποιο θα είναι το μενού- ατζέντα των συνομιλιών των κ. Ομπάμα- Μέρκελ που δεν θα μάθουμε πότε σε όλο το εύρος τους;

¨Ο λόγος για τον οποίο η αμερικανική πλευρά αναβαθμίζει τη διήμερη επίσκεψη της Μέρκελ είναι η Ουκρανία. Ο κίνδυνος να χαθεί πλήρως ο έλεγχος και η Ανατολική Ουκρανία είναι άμεσος. Η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ είναι οι μόνοι ηγέτες που συνεχίζουν να συνομιλούν «επί ίσοις όροις» με τον Πούτιν και τον Λαβρόφ σχολίαζε διπλωματικός παράγων στο Βερολίνο. Άρα, και οι μόνοι που μπορούν – αν μπορούν – να επηρεάσουν τον Πούτιν για μια πολιτική διευθέτηση της κρίσης. Πλέον τα τηλεφωνήματα του Ομπάμα και άλλων ηγετών στον Πούτιν γίνονται μόνο για να εκδίδονται στη συνέχεια εκατέρωθεν καταγγελτικά δελτία Τύπου ¨http://www.tanea.gr/ 02/05/2014

Πιθανώς στις συνομιλίες να συζητούν μεταξύ τους με ρεφρέν ¨κράτα με να σε κρατώ¨ γιατί ο Ρώσος ¨τα πήρε στο κρανίο εδώ και πολύ καιρό¨.

Φυσικό είναι να εξετάσουνε και το ενδεχόμενο ότι όσο τα γεγονότα θα κλιμακώνονται στην ανατολική ¨θύρα¨ της ΕΕ βλ Ουκρανία, αύριο Μολδαβία, Υπερδεινιστερία κα.τόσο οι κυρώσεις των Δυτικών προς τους Ρώσους θα ενισχύονται με συνέπεια την οργή των Ρώσων που μπορεί μάλιστα να περνάει από το μυαλό τους να αποκλείσουν ενεργειακά την γηραιά ήπειρο.

-Και τότε κ. Ομπάμα τι θα κάνουμε όσο αναφορά την κάλυψη των ενεργειακών μας αναγκών; θα μπορούσε να ρωτήσει η κ. Μέρκελ.

-Έχουμε να ¨ταΐσουμε¨ και ένα ¨μνημονιακό – καχεκτικό¨ μωρό που το λένε¨ Ελλάς¨.

Ο τρόπος του λέγειν στον ανωτέρω διάλογο για τον οποίον παίρνουμε απαντήσεις παρακάτω, Δρ Θ.Τσακίρης: «Ουτοπία οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας – Ανοησίες τα περί μεταφοράς σχιστολιθικού αερίου από τις ΗΠΑ»

¨Είναι σαν να απειλείς κάποιον, ότι θα του κάνεις κακό επειδή θα αυτοκτονήσεις¨. Ο Δρ, Θεόδωρος Τσακίρης, καθηγητής Γεωπολιτικής των Υδρογονανθράκων στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, σε συνέντευξη του, είναι κατηγορηματικός ότι ουσιαστικά η ΕΕ θα κάνει κακό στον εαυτό της και όχι στην Ρωσία αν προσπαθήσει να χτυπήσει την Ρωσία στον ενεργειακό τομέα. Τονίζει επίσης ότι τα περί μεταφοράς του σχιστολιθικού αερίου από τις ΗΠΑ στην ΕΕ είναι ανοησίες. Το 35% των εισαγωγών πετρελαίου της και 40% εκείνων του φυσικού αερίου προέρχεται από τη Ρωσία.

Η Γερμανία αυτό δεν το φοβάται, διότι έχει τον North Stream ήδη από το 2011 και διαμέσου της Bαλτικής παρακάμπτει την Ουκρανία. Όμως και η Γερμανία εισάγει τεράστιες ποσότητες ενέργειας από τη Ρωσία http://petrelaiopigi.blogspot.gr/ 30/04/2014

Όσο όμως και η Βαλτική θάλασσα γεμίζει με πολεμικά πλοία τις τελευταίες μέρες και τα αεροδρόμια των Βαλτικών χωρών επανδρώνονται με στρατηγικά βομβαρδιστικά, τότε λογικό είναι να ανησυχεί και Γερμανία για την μοναδική ¨απυρόβλητη¨ από τα γεγονότα ενεργειακή πύλη της που λέγεται North Stream.

Μήπως η ¨βασίλισσα¨ της Οικονομίας στην Ευρώπη πρόκειται να μείνει γυμνή ;

Μήπως τα μνημόνια στην Ελλάδα θα μείνουν ¨ορφανά¨;

Ας το πούμε διαφορετικά. Πόσα ορφανά παιδία δημιούργησαν οι πόλεμοι των επικυρίαρχων , πόση δυστυχία κάλυψε αυτή την γη;

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε την Οδύσσεια της ανθρωπότητας ενώ η σύγχρονη Οδύσσεια της Ελλάδας ξεκίνησε ήδη με τα μνημόνια που της επέβαλλαν.

Ο Οδυσσέας ήταν Έλληνας όπως και ο ιστορικός- ποιητής Όμηρος.

Σήμερα ο Οδυσσέας παρακολουθεί την πόλη του στην Μαύρη θάλασσα να καίγεται και να σκοτώνονται οι άνθρωποι της.

Η ¨Οδύσσεια¨ θα συνεχισθεί να περιφέρεται σε όλη την Μαύρη θάλασσα και στο διάβα της να σκορπά δράματα. Φαίνεται γεωστρατηγικά πλέον λογικό να φτάσει και μέχρι τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου.

Εκεί η Παγκόσμιος Ιστορία θα εξαφανίσει τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες της και μετά θα τελειώνει με τους μνηστήρες της εξαχρείωσης της.

Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ της Ιθάκης θα γίνει μετά την σύγχρονη Οδύσσεια της ανθρωπότητας απτή πραγματικότητα.

Αλλά μια βίωση πραγματικότητας που δεν θα ξέρεις αν πρέπει να χαρείς ή να κλάψεις όταν θα έχουν μεσολαβήσει εκατόμβες θυμάτων, δράματα προσφυγιάς και ορφάνιας.

Για ένα πράγμα μόνο θα χαρούμε ότι η δολοφονική απληστία της νεοποχίτικης αντίληψης θα πάψει να υφίσταται σαν γενεσιουργός αιτία των ανθρώπινων δεινών.

Το Ποθούμενο όμως θα ξαναγυρίσει πάλι στα χέρια του φυσικού κληρονόμου Έλληνα Οδυσσέα.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



http://triklopodia.gr/              Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου