Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΒΑΘΕΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

ΒΑΘΕΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ

Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΑΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ… «ΤΥΠΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΙΑΠΗ» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ

Στην είσοδο της Βάθειας, στη δυτική πλευρά κι εντός του παραδοσιακού οικισμού, χτίζεται ένα ξενοδοχειακό...
συγκρότημα, που αποτελείται από έξι πέτρινα διώροφα μπανγκαλόους. Οι οικοδομικές εργασίες έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του προηγούμενου έτους και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη.
Τα νεόκτιστα αυτά κτήρια ανεγείρονται μέσα σε έναν μνημειακό χώρο, χαρακτηρισμένο από την αρχαιολογική υπηρεσία ως παραδοσιακό, όπου μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία άλλη οικιστική παρέμβαση πέραν της αναστήλωσης των ήδη υπαρχόντων παραδοσιακών πύργων από τον ΕΟΤ.




Το νεόκτιστο δίπλα στο παλιό, όχι μόνο αλλοιώνει την αρχιτεκτονική του τοπίου και αλλάζει τη φυσιογνωμία του οχυρού αυτού οικισμού, αλλά ταυτόχρονα, καθώς τα συγκεκριμένα οικοδομήματα είναι περιμετρικά χτισμένα στην είσοδο του χωριού, κρύβουν την όψη των πύργων της Βάθειας και καλύπτουν τη θέα του παραδοσιακού οικισμού. Πλησιάζοντας τον οικισμό, ο επισκέπτης δε βλέπει πλέον τους Μανιάτικους πύργους να στέκουν προαιώνιοι και άγρυπνοι φρουροί της Μάνης, αλλά τα νεόκτιστα διώροφα τουριστικά καταλύματα, που βγαίνουν μέχρι έξω στο δημόσιο δρόμο καλύπτοντας τη θέα της μπροστινής όψης του χωριού.
Οι οικοδομικές εργασίες έχουν ανασκάψει ολόκληρη την πλαγιά του λόφου πάνω στον οποίο είναι χτισμένη η Βάθεια.



Για την πρόσβαση σε αυτά τα μπανγκαλόους έχει γίνει διάνοιξη δύο δρόμων, ιδιωτικών οδών, οι οποίοι συνδέουν τα κτίσματα με την κεντρική οδό. Έχουν επίσης γκρεμιστεί οι παραδοσιακές πεζούλες που δίνουν την όψη αναβαθμίδων, περιμετρικά του παραδοσιακού οικισμού.
Από μακριά η Βάθεια, που έδινε την αίσθηση πως στέκεται αγέρωχη στην κορυφή ενός λόφου αντικριστά στο πέλαγος, δείχνει απλωμένη προς τη μία μόνο πλευρά να γέρνει προς τα ριζά του λόφου.


Η απορία του επισκέπτη για το πώς είναι δυνατόν να δόθηκε, όχι μόνο οικοδομική άδεια αλλά και επιδότηση ύψους 1.800.000 ευρώ για το συγκεκριμένο έκτρωμα, λύνεται, όταν πληροφορείται πως ο εν λόγω ιδιοκτήτης λαμβάνει πλήρη κρατική ασυλία από τις τοπικές αρχές και την κεντρική κρατική διοίκηση, καθώς στο παρελθόν υπήρξε και υποψήφιος της «Πολιτικής Άνοιξης», του κόμματος του Πρωθυπουργού, στο νομό Λακωνίας!!!
Επομένως, εκτός από την οικονομική ευρωστία, που του επιτρέπει να κινείται με άνεση στο διεφθαρμένο σύστημα διοίκησης, διαθέτει και υψηλές γνωριμίες!!!
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΤΙΣ ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. ΕΛΕΝΗΣ ΚΟΥΒΑΡΗ
ΒΑΘΕΙΑ - Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ


Σ.Σ. Να μας πει και εμάς το μυστικό ο ιδιοκτήτης του "ξενοδοχείου" για το πως.... μπορούμε να λάβουμε άδεια και επιδότηση 1.800.000 ΕΥΡΩ για να κτίσουμε σε προστατευόμενους-παραδοσιακούς οικισμούς!
Άραγε η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ τι λέει για όλα αυτά;;;
Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ καταργήθηκε στην ΛΑΚΩΝΙΑ;;;
Μήπως θα έπρεπε ο αξιότιμος κ. Εισαγγελέας να καλέσει ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ... να του "εξηγήσουν" πως επιτρέπουν την δημιουργία αυτών των κτισμάτων μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της ΜΕΣΑ ΜΑΝΗΣ...την στιγμή που στους απλούς Μανιάτες δεν επιτρέπουν να αλλάξουν έστω και ένα παράθυρο...
Για να κτίσουν εκ νέου δεν το συζητάμε...
Μάλλον ο νόμος αναστέλλεται για τα φοβερά στελέχη της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ...που τους επιβραβεύει και με επιδότηση 1.800.000 ΕΥΡΩ!

neakeratsiniou.blogspot.gr

σχ. αυτα    ειναι  το  εθνικο  σπορ  των  χαφιεδων  ...κοματοσκυλων σε  ολη  τη  χωρα  υπαρχουν   οι  συγκεκριμενοι  ανωτερω  εμισθοι  χαφιεδες  ...που  παιρνουν  και  εκατομυρια  ευροπουλα  επιδοτησεις.....φουσκονουν  και  τα  δικαιολογητικα  με  πλαστα  εικονικα  τιμολογια....φωτοτυπιες  του  κωλου  δηλαδη...μονο  αυτοι  ο....οι  συγκεκριμενοι  εμισθοι  χαφιεδες  εχουν  αυτα  τα  προνομια...και  ιο  απλοι  πολιτες  ΕΛΛΗΝΕΣ....πρεπει  να  πλερωσουν  τον  λογαριασμο.....................

               ΦΩΤΙΑ   ΚΑΙ  ΤΣΕΚΟΥΡΙ   ΣΤΟΥΣ  ΧΑΦΙΕΔΕΣ.........
                     ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕΚΟΚΙΝΑ..............

                  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου