Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Της Βουλής το reality!

Της Βουλής το reality!


Του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη




Σημείωμα του συγγραφέα : Όλοι οι χαρακτήρες αυτού του κειμένου αποτελούν αποκλειστικά προϊόντα αρρωστημένης φαντασίας και οποιοσδήποτε ισχυριστεί ότι είναι είναι ένας από αυτούς θα υποστεί της συνέπειες του νόμου.

Η Βουλή των Ελλήνων κατασκευάστηκε αρχικώς ως παλάτι για τον Όθωνα (2ο, 3ο, 17ο,κτλ), αφού το προηγούμενο το είχανε κάψει αρχαίοι αναρχικοί με πρωτοπαλίκαρο αρχηγό τον παππού του Αλέκου Αλαβάνου. Τέλος καλό, όλα καλά κι αφού τέλος πάντων, ξαναφτιάχτηκε, έγινε ο χώρος εκείνος ο δίκαιος και δημοκρατικός όπου οι εκπρόσωποι του λαού αποφάσιζαν για το λαό ποιος θα κλέψει και θα ξανακλέψει τα πιο πολλά. Ένα χρόνο σχεδόν μετά αποκαθίσταται η ρουσφετοκρατία και τότε η βουλή των Ελλήνων παίρνει ένα διαφορετικό χαρακτήρα. Ένα χαρακτήρα ιδρύματος κοινωνικής ωφελείας. Όλα τα παιδάκια που είχαν εγκεφαλική αναπηρία - συνήθως μεγάλα γύρω στα 45-65 ετών, ανά τέσσερα χρόνια πήγαιναν εκεί και μάθαιναν να τρώνε, με μια βαθιά κουτάλα, άλλος πιο γρήγορα κι άλλος πιο σιγά. Αυτή η κατάσταση κρατάει μέχρι τις μέρες μας, μόνο που σήμερα στέλνουμε και στην Ευρώπη, μερικά από τα παιδάκια αυτά, όσα δε χωράνε μέσα στη Βουλή πάνε στο ευρωκοινοβούλιο. 

Περιγράφοντας μια καθημερινή μέρα στη βουλή, τα παιδάκια μέσα στο κτίριο τρώνε και παίρνουν και διάφορες αποφάσεις για να τρώνε κι αργότερα, έξω οι αναρχικοί απόγονοι του παππού του Αλαβάνου με στριφογυριστές κλωτσιές χτυπάνε τους τσολιάδες και βάζουν φωτιές, 10 συνταξιούχοι βετεράνοι του ΠΑΟ και του πολέμου του 40 με τις μαγκούρες τρέπουν σε φυγή 30-50 αναρχικούς με ένα ντου μόνο και από πίσω τα ΜΑΤ χτυπάνε τους συνταξιούχους για να μη τρέχουν και πάθουν τίποτα. 

Οι βουλευτικές εκλογές είναι τα προκριματικά του ρεάλιτι με τίτλο "Βουλή των Ελλήνων". Εκατοντάδες ή μάλλον χιλιάδες άτομα διαγωνίζονται για το ποιος θα πει τα περισσότερα ψέμματα, ποιος θα τάξει περισσότερους διορισμούς παιδιών και συγγενών στο δημόσιο, ποιος θα φτιάξει το καλύτερο εκλογικό νόμο καθώς και βίντεο κλιπ κτλ. Το κοινό, δηλαδή ο λαός, δηλαδή 10 εκατομύρια άνθρωποι, θα επιλέξει τους 300 καλύτερους από αυτούς να τον εκπροσωπήσουν στην Βουλή. Το ριάλιτι διαρκεί τέσσερα χρόνια. Αλλά φυσικά οι καλοί μπορούν να συνεχίσσουν. Κατά την προεκλογική περίοδο, οι βουλευτές (η λέξη προέρχεται από το ρήμα βολεύω) περιφέρονται με το γαϊδουράκι απ' άκρη σ' άκρη του νομού της περιφέρειας τους ενημερώνοντας τον κόσμο για την συμμετοχή τους αλλά και λέγοντας τους ανέκδοτα, τα οποία συνήθως είναι τα ίδια. Το κοινό από την πλευρά του δεν παραλείπει να υπερχρεώσει το κράτος με τα ταξίδια τουρισμού στον δήμο με τα εκλογικά τους δικαιώματα. Πάντα είναι αποφασισμένο να διαλέξει τον καλύτερο. Συγκεντρώνονται λοιπόν σε δημόσια σχολεία και εκεί, ενώ θυμούνται τις αξέχαστες παιδικές στιγμές τους από τα νιάτα τους, κλείνονται σε ένα χώρο 1 τ.μ, επιλέγουν ένα χαρτί, βάζουν μερικούς σταυρούς, το βάζουν σε έναν φάκελο, σαλιώνουν το φακελάκι, το σταυρώνουν, κάνουν την προσευχή τους και το ρίχνουν στην κάλπη..

Δύο χρόνια μετά τίποτα δεν είναι ίδιο.. Όλα έχουν αλλάξει - προς το χειρότερο πάντα. Απογοητευμένοι πλέον μουτζώνουν τους εκλεκτούς τους και τους ζητάνε να σεβαστούν το κοινό τους. Άλλα δύο χρόνια μετά κάνουν τον απολογισμό : Χαμηλότεροι μισθοί, ακρίβεια στις τιμές, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση του ορίου ηλικίας σύνταξης είναι ορισμένα από τα έργα των κυβερνήσεων. Το κοινό δεν χάνει όμως το θάρρος του και αποφασίζει να τους ξαναδώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουν για δεύτερη, τρίτη κ.ο.κ. φορά. Κάτι μπορεί να αλλάξει. Βουλευτικές εκλογές, σου λέει, μπες και εσύ στο παιχνίδι, μπορείς! Δήλωσε συμμέτοχή τώρα στο 69696969 φτου και βγαίνω - και ζήτησε τον Κωστάκη ή τον Γιωργάκη. 

Τι εννοείς "και τι θα γίνεις"; Βουλευτής θα γίνεις. Ιστοριοπλάστης και παραμυθάς του οποίου το δικαίωμα εκπορεύεται απο το δίκαιο Σύνταγμα της Ελλάδος. Σύμφωνα με αυτό τα Κόμματα καλούνται να στελεχωθούν από υποψήφιους ελπιδοφόρους ψεύτες με σκοπό όλων να κερδίσουν τουλάχιστον μια Μερσεντές και ένα κινητό , όλα με κρατικό χρήμα των φορολογούμενων, αρκεί να εκλεγούν από τους πολίτες για να τους αντιπροσωπεύσουν με βάση τη διαδικασία των εκλογών. Βάση του άδικου πολιτικού συστήματος της χώρας επιτρέπονται μόνο 300 τυχεροί να γίνουν βουλευτές, δημιουργώντας τεράστιο ανταγωνισμό και αντιζηλίες. Συνήθως οι πιο μοχθηροί το πετυχαίνουν. Η ιερή παράδοση μας λέει ότι στην αρχή οι βουλευτές παλιότερα λέγονταν όλοι πινόκιοι γιατί όταν μιλούσαν μεγάλωνε η μύτη τους. Αυτή την κατάρα την έριξε μια θείτσα με κακό μάτι σε έναν αντιπρόσωπο της ελληνικής βουλής γιατί της υποσχέθηκε να της βρει ένα παλληκάρι για γαμπρό και αυτός δεν το έκανε. Η κατάρα έσπασε πολύ γρήγορα όταν ένας πινόκιος βόλεψε ανεγκέφαλο και ανεπρόκοπο γιο συγχωριανού του διευθυντή σε δημόσια υπηρεσία. Έτσι ο αγράμματος και αγαθός πατέρας έδειχνε στο χωριό τον ευεργέτη της οικογενείας του και έλεγε "Να ο Βουλευτής 'μ'", με βαριά βλάχικη προφορά, και από τότε έμεινε και έγινε παράδοση. 

Όλοι όσοι πιστεύουν πως η λέξη προέρχεται από το Βουλή που σημαίνει θέληση - επιθυμία είναι ανόητοι και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Γιατί από τότε ακόμα που ιδρύθηκε η Βουλή, δόθηκε η δυνατότητα στους βουλευτές να μην τηρούν τις υποσχέσεις τους άφοβα, αλλά πού και πού να κάνουν καμιά καλή πράξη τοποθετώντας ανίκανα τεμπελόσκυλα σε νευραλγικές κρατικές θέσεις, με σκοπό την πρόοδο της χώρας. Οι βουλευτές έχουν πολύ δύσκολη αποστολή να επιτελέσουν καθώς πρωτίστως είναι υποχρεωμένοι να σκέφτονται και να επικοινωνούν με τον κόσμο. Μετά έχουν την ευθύνη να επινοούν ένα καινούργιο παραμύθι κάθε μέρα και να το υποστηρίζουν στις επαφές τους με τα μέσα. Πρέπει να έχουν την ικανότητα να καλύπτουν νομιμοφανώς όλες τις παρανομίες φίλων τους επιχειρηματιών και πρέπει κάθε στιγμή να είναι έτοιμοι να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των ισχυρών τους φίλων. Πρέπει να είναι έτοιμοι να ξεφουρνίσουν οποιαδήποτε αρλούμπα τους κατέβει στο κεφάλι με σκοπό να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Οι Βουλευτές επίσης έχουν την ιερό καθήκον να στηρίζουν πάντα τον αρχηγό της πολιτικής τους παράταξης σε όλες του τις ενέργειες αν και τώρα τελευταία ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Ζουν κυρίως στα παράθυρα των τηλεοράσεων και κάθε μήνα αλλάζουνε δέρμα στις παλάμες τους από τις αμέτρητες χειραψίες που πραγματοποιούν καθημερινά. Είναι υποχρεωμένοι βάσει του καταστατικού τους να πίνουν τον καφέ τους στα καφενεία του κοσμάκη και να του τάζουνε λαγούς με πετραχείλια για να διατηρήσουν την δυναμική τους. Τα Κόμματα προστατεύουν το μέλλον των υποψηφίων τους και έτσι τους απαγορεύουν ρητά και κατηγορηματικά να είναι έντιμοι καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε τροχοπέδη στις φιλοδοξίες των στελεχών. 

Όποιοι απ΄ αυτούς καταφέρουν να λένε πιστευτά ψέμματα, είναι καλοί γλύφτες και έχουν ταλέντο στη μπουρδολογία -το skill της κλεψιάς είναι επιθυμητό μεν, προαιρετικό δε- και βρίσκονται σε κόμμα που ελέγχει την διακυβέρνηση της χώρας, ανεβαίνουν ένα επίπεδο καθώς γίνονται Υφυπουργοί και άλλο ένα όταν γίνονται Υπουργοί , μεγαλώνοντας το χώρο δράσης τους. Οι πιο καλοί απο αυτούς έχουν την δυνατότητα να παπαρολογούν ώς αρχηγοί πολιτικής παράταξης και οι μέγιστοι γίνονται μέχρι και Πρωθυπουργοί. Μετά δύο βουλευτικές θητείες έχουν δικαίωμα να λάβουν σύνταξη. 

Ονειροκρίτης Βουλής : Αν στον ύπνο σου δεις βουλευτή να σε χαιρετά θα προσληφθείς στο δημόσιο, δύο ημέρες μετά την κηδεία σου. Αν δεις βουλευτή να τον πλακώνουν στο ξύλο πολίτες, θα είσαι χαρούμενος για μια βδομάδα. Αυτό είναι που ονειρεύονται όλοι οι Έλληνες. Αν δεις βουλευτή του ΚΚΕ τότε ετοιμάσου γιατί για δύο βράδια θα έχεις αφισοκόλληση για την ΚΝΕ -τυχεράκια!
(Κοινωνική πολιτική με τα ΜΜΕ και Οικονομική πολιτική με την γραφειοκρατία. Να χαιρόμαστε σοσιαλισταράδες με άποψη και φιλελεύθερους με ηθική και συνείδηση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου