Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Εγκληματικές οργανώσεις

Εγκληματικές οργανώσεις

Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων που πέρασαν από τους πιστούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία 25 χρόνια. Ο Αντώνης Κάντας άρχισε να κελαηδά, και τα κανάλια ασχολούνται ακόμη με τα 25 χιλιάρικα του Ταμπούλογλου και τις ....
πλαστές πινακίδες του Μιχάλη Λιάπη.

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών προγραμμάτων δηλώνει ότι δεν θυμάται καν πόσες μίζες πήρε, μόνο και μόνο για να μη μιλήσει. Ένα πάρτι με βαλίτσες γεμάτες εκατομμύρια δολάρια, που ξεκίνησε από την εποχή του Ξενοφώντος Ζολώτα.

Στην απολογία του ο Κάντας θυμήθηκε την πλάκα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Μιλτιάδη Έβερτ, όταν έκαναν διαφήμιση για τα F-15 και τα F-16, ενώ καρφώνει τον Γιάννο Παπαντωνίου για τις συμβάσεις, αλλά και τις συμφωνίες για τα υποβρύχια.

Μίλησε επίσης για τραπεζίτες κι επιχειρηματίες οι οποίοι έκαναν τους μεσάζοντες για να ξεπλύνουν το ίδιο χρήμα που μετά ανακυκλωνόταν στις μίζες της Siemens με κατεύθυνση τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι η ιστορία με το βρώμικο χρήμα τελείωσε στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ότι θα περάσουν μερικά χρόνια και τα πάντα θα ξεχαστούν. Όπως ξεχνιόνταν εδώ και 25 χρόνια, όταν η δικαιοσύνη στην οποία όλοι δηλώνουν πως έχουν εμπιστοσύνη άφηνε να περνούν από μπροστά της οι σακούλες με τα χαρτονομίσματα.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε γιατί κάποιοι έφαγαν τα λεφτά. Όχι όλοι, όπως δηλώνει ο Πάγκαλος. Κάποιοι. Και πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Αυτοί, που μετά από τα μνημόνια και την χρεοκοπία ο κυρίαρχος λαός εξέλεξε ξανά για να τον κυβερνήσουν.

Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία είναι οι δύο μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις στη νεότερη ιστορία του ελληνικού κράτους. Ξεζούμισαν ότι υπήρχε, διέφθειραν, εξαφάνισαν κάθε ίχνος ισονομίας και δικαιοσύνης και, όταν τα βρήκαν σκούρα, νομιμοποίησαν τη δράση των νεοναζί.

Το πρωί μετρούσαν εκατομμύρια στις βαλίτσες και το βράδυ επαινούσαν σε φασιστικές διαλέξεις τους χρυσαυγίτες του Άγιου Παντελεήμονα, λίγο πριν τις εκλογές του 2012 και την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή.

Ότι χειρότερο και αχρηστότερο κυκλοφορούσε στην πιάτσα κόλλησε πάνω τους. Φτωχομπηνέδες μιζαδόροι, παραχαράκτες, ανηψιοί, βλαχοδήμαρχοι της κακιάς ώρας και αποτυχημένοι πολιτευτές χωρίς κανένα προσόν γέμισαν τις διοικήσεις του δημόσιου τομέα παριστάνοντας τους τροχονόμους του παράνομου χρήματος.

Μετέτρεψαν τα πανεπιστήμια σε εκκολαπτήρια υποκουλτούρας και γέμισαν τους τοίχους τους με προσφορές για εκδρομές και κωλόμπαρα. Υπερκοστολόγησαν ότι περνούσε τα σύνορα και μετέτρεψαν το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην ιστορία της Ελλάδας, σε τζογαδόρικη παρεξήγηση.

Έφτασαν στο σημείο να αθωώνουν ακόμη και σήμερα αυτούς που διέλυσαν τους αγροτικούς συνεταιρισμούς δίνοντας τους διετή αμνηστία για τα εγκλήματά τους, όταν την ίδια ώρα μας λένε πως ο φόρος του πετρελαίου δεν μπορεί να πέσει επειδή κάποιοι θα ζεσταίνουν τις πισίνες τους φτηνά.

Βατοπέδι, δομημένα ομόλογα, Siemens, Pampers, τράπεζες, λίστες καταθετών, εμβάσματα στην Ελβετία, οφσόρ, καρτέλ. Όλοι αθώοι. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα του πλανήτη στην οποία έχει νομιμοποιηθεί η άποψη πως ένας πρωθυπουργός δεν δικάζεται ποτέ. Απλά κλείνεται σπίτι του. Η μοναδική χώρα στην οποία η βουλή παραχωρεί γενικές αμνηστίες σε κάθε συνεργάτη των παρανομιών των κυβερνήσεων της. Τραπεζίτες, συνδικαλιστές, εφοπλιστές, ακόμη κι ο άνθρωπος που ανέλαβε την εκκαθάριση της κλειστής ΕΡΤ. Όλοι αθώοι.

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία εξέθρεψαν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και των δημοσιογράφων. Για πρώτη φορά υπήρξε τόσο αγαστή συνεργασία μεταξύ καναλαρχών, κομμάτων και νεοναζί. Κι όλα αυτά εν μέσω ενός μνημονίου για το οποίο έφταιξαν αποκλειστικά οι “τεμπέληδες” και οι “λαθρομετανάστες”.

Η διαπλεκόμενη σχέση μεταξύ κυβερνήσεων και καναλιών δεν έχει προηγούμενο. Τα δύο κόμματα δημιούργησαν ένα μοναδικό καθεστώς συναλλαγής με τους καναλάρχες, βασισμένο στο μοντέλο της αντιπαροχής. Κανάλια με παράνομες άδειες κι εκδοτικοί όμιλοι με αλόγιστα τραπεζικά δάνεια συνέθεσαν μια σχέση ακραίου σοβιετικού τύπου.

Την ώρα που κάθε επιχείρηση της ελεύθερης αγοράς έκλεινε υπό το βάρος των χρεών της, κανάλια κι εφημερίδες συνέχιζαν να λειτουργούν και να απαλλάσσονται από φόρους και υποχρεώσεις με βουλευτικά διατάγματα, με αντάλλαγμα την τρομοκράτηση του κόσμου για τη δραχμή και την Αργεντινή.

Παρόλα αυτά, ακόμη κι αυτή η θεωρία περί αδιεξόδου ξέφτισε εντελώς, μιας και η ίδια η Μέρκελ παραδέχτηκε το 2010 ότι αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ θα την ακολουθούσε όλη η Ευρώπη. Δήλωση η οποία είχε ξανακουστεί, όσο κι αν κανάλια κι εφημερίδες “ξέχασαν” να την αναπαράγουν.

Κι όμως, τα εγκλήματα συνεχίστηκαν. Οι ίδιοι άνθρωποι που παραδέχτηκαν ανοιχτά ότι έλεγαν ψέματα για να προστατέψουν την κυβέρνηση είναι αμετακίνητοι, τα ίδια πολιτικά πρόσωπα κουνάνε το δάχτυλο και μιλούν για “τσογλάνια”, οι ίδιες οικογένειες συνεχίζουν την παράδοση που θέλει το ελληνικό κοινοβούλιο ως τη μεγαλύτερη έδρα συναλλαγής πολιτικών ολιγαρχιών που γνώρισε ο νεότερος δυτικός κόσμος.

Κι όλο αυτό το κατάφεραν δύο κόμματα μέσα σε 40 μόλις χρόνια.

Σήμερα, ξεπουλιέται ότι έχει απομείνει στους φίλους που στηρίζουν το δύσκολο εκλογικό παρον του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Πηγές ενέργειας, υποδομές, μεταφορές, νερό, δημόσιες τράπεζες, ακίνητα. Δεν θα μείνει τίποτα.

Τα σκάνδαλα σβήστηκαν, όπως και τα χρέη των κομμάτων. Μπορεί να μην το ξέρουμε ακόμη, αλλά σύντομα θα μάθουμε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν θα χρωστούν τίποτα στις κρατικές τράπεζες που διέλυσαν για να τις μοιράσουν στους φίλους τους τούς τραπεζίτες. Γιατί πολύ απλά οι τράπεζες αυτές δεν υπάρχουν πια. Κι ας λέει άλλα ο ΔΟΛ.

Πριν από μερικούς μήνες ακούσαμε τον Βαγγέλη Βενιζέλο να διαφημίζει τον οικονομικό έλεγχο στα ταμεία του χρεοκοπημένου ΠΑΣΟΚ. Παρόλα αυτά, κι ενώ όλοι ξέρουν ότι ο έλεγχος αυτός τελείωσε και το πόρισμα έχει σχηματιστεί, κανείς δεν έμαθε τι συνέβη. Ο ίδιος ο Βενιζέλος είχε υποσχεθεί ότι θα δημοσιεύσει κάθε στοιχείο. Φυσικά, όταν το έλεγε αυτό κανείς δεν τον πίστευε.

Ποτέ ξανά η δικαιοσύνη δεν ήταν τόσο ελεγχόμενη από την πολιτική ηγεσία μιας χώρας. Όλοι έχουν διαφθορά. Όχι όμως τη διαφθορά της Ελλάδας. ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δημιούργησαν ένα πλέγμα διαπλοκής το οποίο κατέστησε την πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας ανέγγιχτη.

Μόνο οι εχθροί του συστήματος πιάνονται, αφού πρώτα παίξουν το ρόλο τους.

Η Ελλάδα έχει σήμερα έναν πρωθυπουργό ο οποίος έχει πει δημοσίως ότι οι άνεργοι στη χώρα είναι όσοι και οι παράνομοι μετανάστες, κι έναν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που έχει δηλώσει ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί με τις μίζες του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι αριθμοί τηλεφώνου.

Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία υπάρχουν ακόμη γιατί ο κόσμος τους το επιτρέπει. Όσο ισχυρό κι αν είναι αυτό το πλέγμα διαπλοκής, όσους νεοναζί κι αν σκορπίσουν στους δρόμους, όσα δελτία ειδήσεων κι εξώφυλλα αν παραγγείλουν, όσους μπάτσους κι αν κατεβάσουν στους δρόμους, δεν παύουν να είναι λιγότεροι.

Όλα, μα όλα, τα στελέχη αυτών των δύο κομμάτων που τα υπηρετούν σήμερα, γνωρίζουν ακριβώς τι έχει συμβεί. Όσο κι αν θέλουν να πείσουν τον τηλεθεατή ότι επειδή αυτοί είναι νέοι δεν είχαν καμία συμμετοχή στο ξέσκισμα της χώρας, λένε ψέματα. Η συμμετοχή τους ήταν και είναι εξίσου σημαντική με εκείνους που βούτηξαν ολόκληροι μέσα στο βάζο με το μέλι.

Καθένας και καθεμιά που στηρίζει ανθρώπους που έπραξαν όλα τα παραπάνω, είναι συμμέτοχος. Και σύντομα, θα αντιμετωπιστεί ακριβώς όπως του αρμόζει. Ως εγκληματίας.

http://polyfimos.blogspot.gr/           Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου